Bowling för träning

Styrka och rörlighet för att bli bättre på bowling

Bowling är en skonsam sport med få skador men för att få ut det mesta av sin kapacitet som bowlingspelare krävs både teknikträning och grundläggande styrketräning. Även rörligheten i ryggrad och ben är viktig att träna och den som är alltför stel kommer att få problem med att ta ut rörelsen ordentligt när klotet ska rullas iväg.

Många utövar bowling som ett roligt sätt att träffa vänner på istället för att bara ta en öl eller äta en bit mat tillsammans. Bowling är en sport där i stort sett alla kan vara med och kan skapa en härlig gemenskap och bidra till att du lättare håller kontakten med gamla arbetskollegor eller barndomsvänner. För att stärka lagkänslan kan en snygg hoodie med tryck av ditt kompislags namn vara kul att ha. Det stärker känslan av att bowlingen är en viktig del av livet och ökar gemenskapen i bowlinggänget. Tröjorna från Medtryck är dessutom bekväma och passar även för användning under promenaden eller när du vill mysa i hemma i soffan.

Styrketräning

Under en bowlingmatch går spelaren med ett tungt klot i ena armen samt för fram armen för att rulla iväg klotet i en exakt riktning för att fälla så många käglor som möjligt. Att bära en tung vikt och svinga fram det liknar många styrkeövningar som utförs på gymmet. En bowlingspelare behöver vara stark i både ben, rygg och armar och bör därför fokusera på allsidiga övningar som marklyft och knäböj som tränar stora delar av kroppen. Eftersom bowlare använder samma sida av kroppen vid spelet riskerar bowlingspelaren obalanser i styrka där den ena sidan blir mycket starkare än den andra. En kropp som är ojämnt stark leder ofta till skador och värk på längre sikt och det är därför viktigt att träna upp den svaga sidan till samma nivå som den starka. Välj därför gärna styrkeövningar där du arbetar med en sida i taget för att inte den starka sidan ska ta över. Om du tycker att det är tråkigt att träna styrka med hantlar eller maskiner är roddmaskinen ett bra alternativ eftersom roddträning ger styrka i hela kroppen samtidigt som smidigheten tränas upp.

Rörlighetsträning

Rörlighetsträning är också viktig för en bowlare eftersom stelhet i ben och rygg begränsar rörelseomfånget och gör att det blir svårare att ta ut rörelsen på ett optimalt sätt. Många tycker att det är tråkigt att gå på yogapass eller stretcha på egen hand men genom att pytsa ut rörlighetsövningar under dagen får du en bra effekt utan att behöva lägga flera timmar på att ta dig till och från yogaklasser. Kom också ihåg att lägga till pass med konditionsträning eftersom pulshöjande aktiviteter minskar risken för livsstilssjukdomar som diabetes och hjärt- kärlsjukdom. Minst 150 minuter pulshöjande aktivitet varje vecka i kombination med 2 till 3 styrketräningspass varje vecka gör att din chans att leva ett friskt liv med regelbunden bowling ökar markant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

bard