Bowling för träning

Lyckas med bowlingkvällen – 4 tips!

Att gå och bowla tillsammans med vännerna är något som alltid varit väldigt kul och uppskattat. Förr var bowling något som endast utövades på speciella tillfällen, t.ex. på svensexor och födelsedagar. Idag är bowlingen mer “vardaglig” i den utsträckning att man kan spela när man känner för det. Ska du anordna en trevlig bowlingkväll med dina vänner har vi de bästa tipsen för att lyckas.

Det krävs egentligen inte speciellt mycket för att er bowlingstund ska bli kul. I de flesta fall räcker det med att boka in sig på en bana i en fräsch och fin bowlinghall. Vill du däremot att kvällen blir ännu mer storslagen kan våra knep hjälpa dig på vägen. Genom att välja rätt hall, rätt kompisgäng och rätt käk kan kvällen bli långt över förväntan.

4 tips för den bästa bowlingkvällen

Hitta en bowlinghall – Det första du måste göra är att hitta en bowlinghall som passar er i smaken. Oavsett om du bor i Jönköping, Stockholm, Göteborg eller på annan plats i Sverige finns det flera olika alternativ att välja mellan. Du kan hitta klassiska bowlinghallar som passar de flesta, men du kan också hitta bowlinghallar med restauranger och med så kallad discobowling – där bowlinghallen förvandlas till ett disco medan ni spelar!

Mat och dryck – En lyckad bowlingkväll måste innehålla mat och dryck. Idag finns det både restauranger och barer i de allra flesta bowlinghallar, men det är ingen garanti. Skulle det vara så att ni inte kan beställa mat på plats kan ni leta upp en bra pizza i Jönköping istället. Här rekommenderar vi att du väljer en pizza i Jönköping som erbjuder hemkörning eller som kan leverera till den plats ni befinner er på.

Rätt kompisgäng – För att kvällen ska bli riktigt rolig gäller det att du har satt ihop rätt kompisgäng. Visst behöver inte alla i gänget vara stormförtjusta i bowling och spela på en professionell nivå för att det ska vara kul, men att tycka bowling är roligt kommer naturligtvis bidra till en bättre stämning. Att få ihop ett bra gäng till spelomgången är sällan svårt, speciellt inte om pizza ska utlovas. Se till att ni är ett jämnt antal spelare så att ni kan dela upp er i två lag.

Ett skönt avslut – Att spela bowling är väldigt roligt och det innebär att det kan gå ganska fort innan det roliga är över. Har ni bokat en bana en viss tid är det inte heller säkert att ni kan förlänga tiden om ni vill spela mer. Se därför till att bowlingen inte är det sista som är inplanerat för kvällen. Avsluta i goda vänners lag på en trevlig krog eller restaurang eller varför inte bara ta en kopp kaffe på ett trevligt café som har kvällsöppet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard