Bowling för träning

Alla kan spela bowling

Alla kan spela bowling oavsett dina förutsättningar, allt ifrån om du har artros i ditt knä eller om du har någon annan form av funktionsvariation så kan du med rätt hjälpmedel ändå ägna dig åt den härliga sporten bowling. I följande text kan du läsa lite mer om bowlingen som sport, hur bowlingintresset ser ut i Sverige och om hur du kan anpassa sporten efter dina förmågor.

Bowling i Sverige

I Sverige har vi flera duktiga lag inom bowling. Men, du behöver verkligen inte vara ett proffs på att utöva sporten bara för att våga prova på den. Det finns oändligt många sätt som du kan anpassa banan och klotet på för att både optimera och underlätta ditt bowlingspel.

Bowling är fortfarande en populär sport och det öppnas nya bowlinghallar lite varstans runt om i landet än idag. En annan bidragande orsak till att sporten håller sig så pass ung fortfarande är den ständiga utvecklingen av sporten, det utvecklas fortfarande nya tekniker och sätt att utöva sporten på.

Dessutom finns det många aktiva klubbar i Sverige, det gynnar oss både i tävlingssammanhang, eftersom det då ökar våra vinstchanser, men det ökar också våra möjligheter att verkligen satsa på att utveckla sporten och se till att det investeras ordentligt i sporten. Naturligtvis går det lite i vågor exakt hur populär bowling är och vem som väljer att spela sporten. Precis som med många andra sporter krävs det att det finns möjlighet att prova på sporten, att det finns tillräckligt välutrustade lokaler med tillräckligt stor kapacitet för att både kunna ta emot nybörjare och professionella bowlingspelare.

Som i många andra sporter som många olika människor, unga som gamla, barn, vuxna, oavsett funktionsvariation kan delta i krävs det att det finns eldsjälar runt om i landet som kan bana väg och hjälpa till att utveckla bowlingen på just sin ort. Genom eldsjälarna och de olika klubbarna etableras sporten bättre och fler och fler vågar och vill prova på sporten.

Bowling är en utmärkt aktivitet för så väl skolklassen, paret på dejt, after work-gänget och alla däremellan. Om du har svårt att få klotet att hamna rätt kan du med hjälp av små staket längs med banan ändå spela på samma villkor som alla andra. Om du har svårt att lyfta klotet kan du få hjälp med det också samt olika sätt att få hjälp om du exempelvis har nedsatt hörsel eller syn.

Att spela bowling är väldigt roligt, oavsett om du är duktig på sporten eller inte. Även om det är en tävling och du tävlar mot någon som kanske är duktigare än vad du är så är poängen inte att vinna. Dessutom kan du alltid spela bowling som en lagsport och på det sättet ta hjälp av dina lagkamrater om du behöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard