Bowling för nöje

Bowling med familjen

Tid med familjen är viktigt. Vad som definierar familj ser väldigt olika ut. De som står en närmast, de man gör livet tillsammans med. Att utöra en trevlig aktivitet tillsammans kan stärka banden, överbrygga åldersskillnader och det kan få en att lägga eventuella meningsskiljaktigheter åt sidan för en stund. En trevlig middag tillsammans kan vara värdefull, eller en spelkväll eller filmkväll. Eller varför inte en kväll på bowlingbanan.

Bowling brukar vara uppskattat av hela familjen. Det är något man kan klara av ganska bra utan att ha några större förkunskaper. Barn kan vara med, ända upp till seniorer. Bara man har orken att bära ett klot, vilka finns i många olika storlekar och tyngder, och kan hålla hyfsad styrsel på det.

För barnen brukar det finnas speciell anpassning på banan. Det brukar fällas upp ett skydd vid sidorna av banan så att klotet hålls på banan hela vägen.

En fördel med bowling är att det inte är beroende av väder eller tid på året. Det är, i alla fall främst, en aktivitet som görs bäst inomhus. Så alltifrån en regnig dag på hösten, till en isande kall kväll om vintern, till en solig sommardag så passar bowling. I Sverige är det nog dock mest populärt under den mörkare och kallare delen av året. En till fördel är att man inte behöver någon utrustning med sig. Man kommer som man är. Till simhallen behöver man badkläder med sig, till tennishallen behöver man bollar och racket, men när det gäller bowling så finns allting där. Det brukar finnas gott om skor att välja på likväl som ett stort antal olika klot.

Går man in i en bowlinghall en lördag så är det ofta en blandad, brokig skara människor man möter. Just av det skälet att bowling passar alla.

Att bowla med familjen kanske inte kan ses som en uttröttande idrott, men i alla fall är det någon form av fysisk aktivitet. Det är känt för de flesta att våra kroppar mår bra av att aktiveras. Fysisk aktivitet, även i måttliga mängder, kan förbättra sömnen avsevärt.

Alla har en ärlig chans på bowling. Rent teoretiskt kan vem som helst få fullt med strikes i bowling. Även om det går att träna sig till att få många strikes på raken, så är det något man också kan göra på ren tur. Bowling är inte en lagsport som fotboll eller ishockey, där man kan bli hindrad av andra spelare om man är på väg att göra mål. Även om man spelar mot andra i bowling så i själva tävlingsmomentet, att rulla iväg bollen mot käglorna, så är man själv, utan påverkan av andra.

Härmed slår vi ett slag för bowling som aktivitet för familjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard