Bowling för träning

Bowling som familjeaktivitet

Bowling har länge varit en sport eller hobby som har intresserat många människor. Till en början utövades bowling främst som sport, där man var med i en förening eller klubb och bowlade tillsammans. Idag kan vem som helst, när som helst, bestämma sig för att gå iväg och bowla. Man behöver inte ha några tidigare kunskaper eller ha utövat bowling en enda gång för att kunna vara med i leken. Det enda som krävs är att man hittar en bowlinghall som man tycker om.

Bowla tillsammans med familjen

Om du är förälder har du säkerligen fått uppleva en och en annan dag där barnen är så pass uttråkade att de nästan klättrar på väggarna. Kanske har du även själv varit lika uttråkad. Vädret ute är trist, regnigt eller kallt och alla medel du har försökt ta till har inte lyckats. Då kan bowling i Stockholm vara en möjlighet för er att komma iväg. I Stockholm kan man välja om man vill gå till en “vanlig” bowlinghall eller om man t.ex. vill kombinera bowling med andra aktiviteter, t.ex. inomhus-mini golf eller mat och dryck. Det finns ett flertal aktivitetscenter runt om i staden där man inte behöver förboka någon bana. Man bara kliver innanför dörren och ber om att få första bana ledig.

Bowling för barn

Bowlingklot är inte alltid de lättaste att lyfta, eftersom de väger en del och därmed kräver en hel del styrka. Detta ska dock inte vara ett hinder för barn som vill testa på sporten. På bowlinghallar kan man därför, i många fall, låna en typ av upphöjd skena som barnen kan skjuta iväg bowlingkloten med för att kunna delta på nästan samma villkor som de äldre barnen eller föräldrarna. Denna skena är också utmärkt att använda sig av vid funktionshinder som gör det svårt att själv få iväg klotet.

Låna utrustning på plats

Ett stort plus med att gå och bowla tillsammans med familjen är att man inte behöver ha tillgång till någon egen utrustning. Alla bowlinghallar och aktivitetscenter som erbjuder bowling i Stockholm har både klot i olika vikter samt bowlingskor i olika storlekar som man kan låna på plats. Bowlingkloten är oftast märkta med en siffra som visar hur mycket klotet väger. För barn passar det naturligtvis bäst att då ha ett så lätt klot som möjligt.

Även om man inte föredrar andra skor än sina egna så är bowlingskor något som man måste ha om man vill utöva bowling i en bowlinghall. Skorna ser till att man får ett bättre grepp på den hala bowlingbana och ser även till att förhindra att smuts och väta kommer in i bowlinghallen. Det är helt kostnadsfritt att låna både skor och bowlingklot och det enda man betalar för är själva tiden på banan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard