Bowling för träning

Träning av precision

Precis som fotboll så handlar bowling mycket om precision. Till skillnad från fotboll så kan man komma ganska långt på ren tur inom bowling. Men som med alla fysiska aktiviteter så kommer man långt genom uthållig träning, framförallt träning av precision.

Med rätt riktning och med rätt skruv så kan man få till en snygg spare eller ännu bättre, en strike. Det sägs att för att verkligen behärska något så behöver man lägga ned tiotusen timmar på det. Sannolikt är bowling inget undantag. Träning och hårt arbete är vägen till framgång även här.

Inom sport behöver man också bli “vän” med den utrustning man använder. I bowling handlar det främst om klotet, men även om skorna. Man behöver hitta den storlek och den tyngd på klotet som passar. Kanske även den färg och det mönster man trivs med. Det finns även mängd olika storlekar på hålen man sätter ner fingrarna i. Även här behöver man prova sig fram till vad som känns bäst. När man väl har funnit det så behöver man ägna timmar åt att “bekanta” sig med sitt klot.

God precision är något man inte bara har nytta av i bowling utan det har man nytta av i flera andra sammanhang också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard