Bowling för träning

Party eller kalas i bowlinghallen

Bowling är en sport som är populär bland de allra flesta. Här kan både unga och äldre spelare vara med och även rullstolsburna kan spela. Det är med andra ord en sport där alla kan vara delaktiga efter sina egna förutsättningar. En sak som ofta brukar vara mycket populärt är att hålla kalas eller fest i bowlinghallen. Man kan antingen hyra hela hallen, eller en enstaka bana beroende på hur många man är. Om man bara hyr en bana är det inte säker att man kan spela egen musik, ha teman eller liknande. Dessutom måste man stå ut med att det är andra besökare i hallen under tiden. När kan man ha kalas eller fest med tema bowling?

Halloween

Om man planerar att hålla en halloweenfest går det utmärkt att ha den i bowlinghallen. Många hallar har skräcktema kring just halloween och då kan det passa ännu bättre. Man kan köpa in halloween kläder barn och låta alla besökare klä ut sig. Det kan bli en riktigt skrämmande fest, oavsett om man är många deltagare eller bara några få.

Födelsedagar

Ett annat alternativ är att hålla födelsedagskalas i bowlinghallen. Många gånger har bowlinghallar speciella paket just för födelsedagar och de finns både för vuxna och barn. Då ingår ofta mat, dryck och spel på en eller flera banor. Om det är ett barn som fyller år får barnet ofta en liten present och ibland kan det delas ut godispåsar till alla som besöker kalaset. Exakt hur kalaset ser ut kan variera. Det finns inte heller någon garanti för att man kan hålla ett kalas just när man fyller år. Ibland kan hallen vara bokad för en tävling eller något annat. Det kan alltså vara klokt att kontakta hallen i god tid om man vill ha kalas där.

Mat i hallen

När man har en fest vill man ofta bjuda på mat. Det hör till att besökarna får något att äta samt dricka. I bowlinghallar får man inte äta nere vid banorna, men ofta finns det en restaurang där man kan köpa mat. Ibland får man också ha med sig egen fika om man vill, men det kan vara bra att kontakta den aktuella bowlinghallen och fråga först.

Kostnader

Hur mycket det kostar att hålla ett kalas eller ett party i en bowlinghall varierar. Det beror helt enkelt på var hallen ligger, hur många banor man hyr, hur många som deltar samt vad som ska ingå. Ett kalas där hela hallen hyrs under flera timmar, där mat och dessert ska ingå med mera blir dyrare än ett mindre kalas där man bara hyr en bana för någon timmes spel. Det kan löna sig att kontakta flera bowlinghallar och be om en offert. Då kan man jämföra och se vilket alternativ som passar bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard