Bowling för nöje

Bowling med vännerna

Tid tillsammans med vännerna är, precis som tid med familjen, mycket viktigt. Det sägs att vänner är familjen man själv väljer. Det ligger något i det. Vänskap kan se väldigt olika ut. Ett exempel på en unik vänskap berättades om i Aftonbladet, mellan de hemlösa männen Pekka och Matte. Vänskap kan verkligen ha en avgörande betydelse genom olika skeenden i livet.

Bowling är en utmärkt aktivitet att utföra i glada vänners lag. Även i vänkretsen, precis som inom familjen, brukar det finnas olika personlighetstyper med olika preferenser om vad som är en kul aktivitet. En del tycker att bio är en fulländad kväll med vännerna. En del vill klättra eller åka gokart. Där brukar Bowling vara ett uppskattat alternativ som är lite mittemellan. Det är en form av aktivitet, man rör på sig, det finns lite lagom av tävlingsmoment i det, men samtidigt sker allt i ett tempo och upplägg som är behagligt.

Givetvis kan man gå all in och göra en full on-tävling inom bowling. Bara alla är med på det. Vanligt förekommande är nog detta i kompisgäng som domineras av killar. Där kanske det finns en lite extra utökad risk för hätsk tävling som i värsta fall urartar.

Om någon av vännerna som har en högtidsdag av något slag kan den vara perfekt att ta med sig på lite bowling. Må det vara födelsedag, eller avklarad kurs eller tentamen. Att bjuda på bowling är en trevlig present. Det är en rolig och givande aktivitet samt att det brukar vara en helt överkomlig nivå på priset.

Bowling behöver inte utgöra hela kvällen med kompisgänget. Man kan hänga i bowlinghallen och äta något gott för att sedan gå vidare till någon annan aktivitet eller hemåt för en filmkväll eller spelkväll. Man kan lägga upp det som man själv önskar, det brukar finnas ett flertal olika alternativ. Exempelvis kan man spela ett eller flera set. Eller så kan man hyra en bana under önskad tid och se hur många set det blir under avsatta tiden. Bowling är på många sätt en exemplarisk aktivitet att utföra tillsammans med vännerna.

Härmed slår vi ett slag för bowling tillsammans med vännerna. Det är en trevlig och givande aktivitet med lagom mycket fysisk aktivitet och det går att anpassa nivån till de som spelar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard