Bowling för träning

Maxa bowlingen med ett löpband

Bowling är både en social och hälsosam sport. Men bowling ger ingen konditionsträning och både ditt hjärta och dina muskler behöver träna rejält ett par gånger i veckan. Med bättre kondition kommer du också att bli en bättre bowlare, då du får ökad koncentrationsförmåga och blir piggare. Genom att ha eget löpband hemma kan du enkelt och smidigt konditionsträna. Det spelar ingen roll om det spöregnar eller är iskallt – ställ dig på bandet framför tv:n och förbättra konditionen och bränn kalorier.

Skaffa löpband

Det är smidigt att kunna träna hemifrån, istället för att behöva gå till ett gym eller bege sig utomhus. Särskilt till vardags när vi ändå har nog i våra liv med jobb, studier, familj, räkningar och intressen. Med eget löpband hinner du både konditionsträna och bowla med vännerna, utan att själva konditionsträningen tar för mycket tid. Testa att jogga en halvtimme innan du ska till bowlinghallen – löpträningen kommer faktiskt att göra dig till en bättre bowlare då den intensiva träningen ger hjärnan extra blod och syre. Du får bättre koncentrationsförmåga. Tänk bara på skidskyttar som jagar i skidspåret och som sedan lätt kan koncentrera sig och skjuta på vallen. Ditt löpband kommer ge dig samma effekt, samt mer muskler och en mer vältonad kropp. Köp ditt löpband hos Gorilla Sports som har flera löpband för hemmabruk att välja mellan.

Kom igång med löpträningen

För att ditt löpband verkligen ska bli använt och som ett smart sätt att maxa bowlingen behöver du göra löpningen till en vana. Ett misstag som många gör är att de går all in när löpbandet har levererats hem till dem. De ställer sig på löpbandet, joggar 40-60 minuter, gärna på både hög hastighet och mycket lutning. Nästa dag gör de ett liknande träningspass. Och kanske ett till. Sedan är de övertränade och trötta i kroppen. All träning, vare sig det är bowling eller löpning kräver tid. Börja med att utgå från din allmänna kondition. Testa löpbandet på låg hastighet under en kortare tid. Om du inte brukar jogga börjar du med att gå. Ja, ett löpband är ett perfekt gåband som kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Gå ner i vikt: Högintensiv versus lågintensiv träning

Med högintensiv träning, som ett rejält löppass, kommer du snabbare få bättre kondition och tydligare muskler. Men du blir också hungrigare efter passet, insulinet skjuter i höjden och du kan lättare överträna. Om ditt mål är att gå ner i vikt är det faktiskt smartare att gå. Gång är en lågintensiv motionsform som inte gör dig lika hungrig. Risken att du äter upp kalorierna som du just förbränt är mindre. Vidare håller sig insulinet i schack, vilket kommer hjälpa dig med viktnedgången. Därför kan du med fördel till en början sätta på tv eller datorn, titta på en bowlingmatch, sporten, en tv-serie eller nyheterna medan du förbränner fett genom att gå på löpbandet. Efter ett tag kan du lägga in ett eller två löppass i veckan, då du bygger muskler och förbättrar konditionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard