Bowlingens olika delar

Bowlingens mjuka beståndsdelar – del 1

Det som ändå är det viktigaste att ta med sig när man spelar bowling, vilket gäller alla aktiviteter som innebär att man interagerar med andra, är det goda humöret. Ingenting påverkar stämningen så mycket som det humör man själv väljer att ta med sig. Ett gott humör påverkar också ens prestation.

Ett gott humör hjälper en också att tänka positivt. Detta sägs ha en positiv inverkan när man på olika sätt ska prestera och när man strävar efter att överträffa sig själv. Utan att göra någon vidare djupdykning i det resonemanget så låter det ändå ganska logiskt. Sannolikheten att man lyckas med något ökar givetvis om man kan hitta tankar som säger att man faktiskt själv tror att man klarar det. Så någon form av positivt inflytande måste positivt tänkande ändå ha.

I en kolumn i Aftonbladet skriver Dominika Peczynski om sina egna reflektioner kring att tänka positivt, apropå sitt deltagande i underhållningsprogrammet “Let’s dance”. Hon framhåller att när man inte är van att bryta negativa tankemönster så är det inte helt lätt att bryta det och byta ut mot positiva tankar. Att ändra sina tankebanor kräver träning och envishet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard