Bowlingens olika delar

Bowlingbanan

Det finns ett strikt regelverk som sätter standarden för hur en bowlingbana ska vara. Det är viktigt att underlaget är fördelaktigt. Det ska vara ett underlag som gör det lätt för klotet att rulla bra. Det får inte vara för mycket friktion, utan det ska vara ett glatt underlag.

Enligt regelverket ska det vara exakt 18,29 meter från övertrampslinjen till första käglan på en bowlingbana.

Den största bowlinghallen i Sverige finns vid Årsta precis utanför Stockholm. Där finns så mycket som tjugonio bowlingbanor. Tänk om man hade en egen bowlinghall. Bland de lyxigaste husen i exempelvis USA så finns det ofta en egen bowlinghall. Då har man alla förutsättningar för att bli riktigt bra, om man på det sättet har möjlighet att spela varje dag om man så vill.

I familjevänliga bowlinghallar brukar det finnas ramper på sidorna av banorna som man kan fälla upp för de som har svårt att få bollen att rulla i sin bana hela vägen fram till käglorna. Detta används främst av barn, men även av vuxna. Denna hjälp gör det enklare för familjer, och sällskap där individerna är på väldigt olika nivå, att ändå kunna spela tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard