Okategoriserade

Spara pengar när du ska bowla

Bowla är inte bara ett roligt och socialt sätt att spendera sin fritid på, utan också bra motion som är bra för hela kroppen – och det går att anpassa för alla med bland annat anpassade klot och uppfällbara räcken. Vissa drar sig ändå för att bowla lika ofta som de egentligen skulle vilja, av helt ekonomiska skäl – men det behöver faktiskt inte vara dyrt. Här finner du några bra tips för att få till särskilt förmånliga priser.

Använd dig av rabatter och rabattjänster för att sänka priset

Det går ofta att boka en bowlingbana billigare om du registrerar dig på en tjänst som ger ut rabatter och förmåner – du kan exempelvis få bra pensionärsrabatter eller studentrabatter för att sänka priset. Vissa bowlinghallar erbjuder också själva rabatt för vissa åldersgrupper såsom seniorer och barn, så passa på och fråga dem om de har någon sådan förmån. Många erbjuder också förmånliga säsongspass eller liknande, vilket du lätt och snabbt tjänar in kostnaden för igen om du bowlar regelbundet.

Bowla på förmånliga tidpunkter

Se efter vad din bowlinghalls priser är – ofta skiljer de sig åt beroende på dag eller klockslag, och det går därmed att få bowla för lägre pris om du ser till att göra det på rätt tidpunkt. Många bowlinghallar har också lägre pris kring sportlovet, vilket gör det till en utmärkt tid att bowla billigt. Se i så fall till att vara ute i god tid med din bokning så att inte alla tider som passar dig hinner bokas av andra.

Bowla tillsammans med dina vänner eller din familj

En klassisk metod är så klart att fråga dina vänner eller din familj och släkt om de vill vara med och bowla. Det är nämligen vanligt att bowlinghallar tar betalt per bana och timme istället för per person, och du kan därmed spara pengar genom att dela på kostnaden samtidigt som du får umgås med folk du tycker om. Genom att åka till bowlinghallen tillsammans kan du också spara på resekostnaderna.

Gå med i en bowlingförening

För dig som verkligen tycker om att bowla och gärna skulle börja göra det regelbundet så rekommenderas det att gå med i en bowlingförening. Du får betala medlemskostnaden, men föreningen har ofta bra överenskommelser med bowlinghallen de använder som medför att du medlemskostnaden till trots på det sättet sparar pengar jämfört med om du hade bowlat själv utanför föreningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard