Bowling för träning

Träning av styrka

Stunden man är och bowlar kan man också se till att göra till en stund där man tränar styrka. Varför inte välja ett klot som är något tyngre än vad som är bekvämt? Då blir varje omgång man kör iväg klotet också en träning av styrka. Givetvis är det då viktigt att man ser till att belasta rätt så att man inte vrider ryggen i ofördelaktiga riktningar. Det allra bästa är om man dessutom kan byta arm mellan omgångarna. Men för många är detta för mycket begärt. Är man exempelvis högerhänt så är det för många nästintill omöjligt att få iväg klotet med hyfsad precision med sin vänstra arm. Men övning ger färdighet.

Utöver att själva bowlandet är något man kan göra till en styrketräning så kan man se till att göra små styrkestationer som man kan utföra i väntan på sin tur. Exempelvis där man gör armhävningar och situps. Även detta kan ha en positiv inverkan när det gäller stress. En artikel från Expressen ger belägg för just detta, att styrketräning kan minska den stress man upplever. I artikeln talas om att träning av konditionen är allra bäst när det gäller att lindra stress. Men när det kommer till att återhämta sig från stress så är styrketräning än mer fördelaktigt jämfört med träning av kondition. I artikeln hämtar man sina belägg från Michail Tonkonogi. Han har en professur inom medicinsk vetenskap och idrottsfysiologi vid en av Sveriges högskolor. Han menar att de senaste åren har fokus mest legat på att framhålla hur träning av kondition har en positiv inverkan på att minska stress. Men han visar utifrån vetenskapliga studier att styrketräning också är effektivt för vårt psykiska och mentala välmående. Minst lika mycket som konditionsträning, och när det gäller att lindra stress så är det rentav mer betydande. Att kombinera de två, konditionsträning och styrketräning, är givetvis det som är allra mest effektivt.

Har man hyrt en hel bowlinghall eller om man är ett större sällskap som belägger ett större antal banor så kan man dra detta ganska långt, att träna styrka i samband med bowlingpasset. Man kan ta dit en del frivikter eller varför inte ett par medicinbollar. Dessa går det att göra många olika typer av övningar på som är mycket välgörande för styrkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard